Landstede Groep
11 januari 2024

Tijdelijke huisvesting in gebruik

De afgelopen maanden stonden bij Landstede MBO in het teken van verhuizen. Een deel van het gebouw op Westeinde 33 is leeggemaakt. De studenten die hier les kregen, krijgen nu les op een andere plek binnen het gebouw of op een tijdelijke locatie in de buurt van onze eigen gebouwen. Tijdens de kerstvakantie zijn de laatste opleidingen verhuisd. Dat betekent dat alle tijdelijke huisvesting nu in gebruik is genomen.

Inpakken en weggooien

Onder begeleiding van de verhuismanager hebben de medewerkers die op een andere plek les gaan geven dozen ingepakt en spullen weggegooid. Met hulp van alle medewerkers zijn de te slopen ruimtes leeggemaakt. Ook de centrale entree, aula en theaterzaal zijn in de sloopfase niet te gebruiken.

Tijdelijke units op locaties

In 2023 zijn er aan de Sypel 2 en aan de Mecklenburglaan 3 tijdelijke units geplaatst. Deze units blijven staan tot het nieuwe gebouw wordt opgeleverd. De units zijn schoolgebouwen waar alle faciliteiten inzitten die het onderwijs nodig heeft.

Medewerkers nemen op ludieke wijze afscheid van de E- en G-vleugel

Op 8 januari is tijdens de nieuwjaarsreceptie stilgestaan bij het afsluiten van de E- en G-vleugel. Voor velen ligt hier een stuk historie waar zowel medewerkers als studenten zich ontwikkeld hebben. Onder begeleiding van een levendige brassband is symbolisch afscheid genomen van de afdelingen. Daarnaast hebben medewerkers herinneringen, geheimen van deze afdelingen en wensen voor de toekomst vastgelegd op kaarten die in een tijdscapsule zijn verzameld. Deze tijdscapsule wordt volgende week 15 januari aangeboden tijdens de officiële start van de bouw/sloopfase met het bestuur en de gemeente Harderwijk.