Landstede Groep
6 november 2023

ISK leerlingen enthousiast over tijdelijke schoollocatie in Harderwijk

Net na de zomervakantie is de Internationale Schakelklas (ISK) StartCollege verhuisd van de Mecklenburglaan en Westeinde naar de Nobelstraat in Harderwijk. Leerlingen Noor en Jeanpaul zijn enthousiast over de nieuwe locatie. Jeanpaul: “De school in Harderwijk is een stuk groter dan mijn vorige school – een basisschool in Nijmegen. Het is beter en leuker om hier aan de Nobelstraat te zijn.”

Meer ruimte aan de Nobelstraat

Ook Noor is blij met de verandering: “Ik heb ook les gehad op Kranenburg en Westeinde. Daar was het ook prima, maar deze school is prettiger. Vooral omdat er hier meer ruimte is.” Noor en Jeanpaul gaan net als alle andere leerlingen met de bus naar school vanaf het station.

Veel mogelijkheden

Ook teamleider Wilbert Leendertse is blij met de overgang van 2 locaties naar 1 locatie. “We geven hier nu les aan 235 ISK leerlingen. Het is zelfs nog mogelijk om uit te breiden naar 335. We hebben een plein voor leerlingen om naar buiten te kunnen en we zijn bezig om in de loods een sport, kunst en cultuur gedeelte te maken. Het is ideaal dat deze ruimte er is.”

23 nationaliteiten

Er zitten nu leerlingen met 23 verschillende nationaliteiten op de school. “Leerlingen voelen zich hier welkom en komen tot rust. Dat is heel belangrijk, gezien de achtergrond van onze leerlingen. Ook de docenten zijn blij hier. Doordat iedereen hier samen komt in één gebouw is de verbondenheid heel sterk,” vertelt Wilbert.

Soepele verhuizing

De verhuizing op zichzelf ging heel soepel volgens Wilbert: “Je knipperde drie keer met je ogen en alle spullen stonden hier. De begeleiding van het verhuisbedrijf en de facilitaire dienst van Landstede in Harderwijk was super. Ze namen veel werk uit handen en dachten mee waar nodig. Na de verhuizing hadden we een paar weken de tijd om alles uit te pakken en eigen te maken. Hierdoor hadden we tijd om te landen en toen op te starten.”